Nublud

Nublud

Rõõmu majas

Ühel ilusal septembrikuu õhtul istusid lapsevanemad Lohkva Lasteaias veel nimeta rühmas. Nad mõtlesid koos, mis võiks sellele rühmale nimeks saada. Nimi oli vaja leida Eesti lastekirjanduse raamatute hulgast. Toimus hääletus, kus osalesid lapsevanemad ja rühma meeskond. Enim hääli sai Jaan Rannapi loodud Nublu. Raamat räägib peremeheta üksikust koerast, Nublust. Tema äpardustest ja kangelastegudest ning tema saamisest täieõiguslikuks tuletõrjekoeraks. Nublu on abivalmis ja uudishimulik väike tegelane nagu olid ka lapsed, kes alustasid esimeses Nublude rühmas 1,6 aastaselt. Nublu raamatu kaanepildist sai Nublude rühma logo.

Raamatu autor: Jaan Rannap; Illustreerinud: Edgar Valter; Esmane trükk välja antud: 1972

Rühma õpetajad

Elis
Olen rõõmsameelne, sõbralik, sportlik ja positiivse ellusuhtumisega Nublude rühma õpetaja. Mulle meeldib lastega aktiivselt tegutseda, käia palju õppekäikudel ja nendega koos maailma avastada. Töö lastega on vaheldusrikas ja iga päev on täidetud rõõmsate silmade ning vahetute emotsioonidega.
Elis Õpetaja
Keily
Mina olen üks Suurtest Nubludest. Iseloomult olen rõõmsameelne ja mulle meeldib nalja teha. Lastega töötamine on mulle pigem eluviis kui töö. Minu soov on aidata kaasa laste arengule ning pakkuda neile tuge ja hoolt igapäevatoimingutes. Mulle on väga oluline, et iga laps tuleb lasteaeda hea tujuga ja tunneb end meiega hästi.
Keily Õpetaja assistent
Kristina
Kristina Õpetaja abi
Triinu
Triinu Tugiisik (abiõpetaja)